ISAK

Varför IP65-belysning är ett måste för din trädgård

​När man är på jakt efter belysning kommer man stöta på IP-klassificeringar. Det leder naturligt vidare till frågan, vad är egentligen IP65? Sökord som är relevanta för den är nyhetsartikeln "IP65 belysningsleverantör Sverige", "LED IP65-belysning", "Inomhusbruk IP65" och "Utomhusbelysning IP65". IP65 är vår favoritklassificering eftersom den säkerställer långvarig funktionalitet. Rådfråga din elektriker om vilken klassificering som passar dig.

 • Lys upp ditt utrymme med Malmbergs energieffektiva IP65-belysningsarmaturer
 • Fördelarna med IP65-belysning för förbättrad säkerhet och estetik
 • IP65-belysning: Skyddar dina belysningsarmaturer mot vatten och damminträngning
 • Förbättra ditt utomhusliv med IP65-klassad blixt från Malmbergs
 • Uppgradera din inomhusbelysning med IP65-klassade armaturer från Malmbergs
 • LED IP65-belysning: den energieffektiva lösningen för dina belysningsbehov
 • De bästa IP65-belysningsleverantörerna i Sverige för ditt projekt

Introduktion

Alla utrymmen behöver belysning, oavsett om det är inomhus eller utomhus. Belysning skapar en välkomnande atmosfär, ökar säkerheten och till och med öka produktiviteten. Malmbergs är ett väletablerat varumärke som erbjuder ett brett utbud av belysning, inklusive IP65-klassade produkter för utomhusbruk. Utöver Malmbergs har vi även IP65-klassificerad belysning från andra leverantörer. IP65 används normalt vid utomhusbruk.

Väggarmatur Ume Silver i aluminium med klart härdat glas. Uppåt- och nedåtriktat ljus. Malmbergs

Vad är en IP65-klassificering?

Innan vi fördjupar oss i fördelarna med IP65-klassad belysning, låt oss först förstå vad det betyder. IP-klassificeringen står för Ingress Protection, och det är ett mått på hur väl en produkt är skyddad från fasta ämnen och vätskor. Den första siffran anger skyddsnivån mot fasta ämnen, medan den andra siffran anger skyddsnivån mot vätskor.

En IP65-klassning innebär att produkten är dammtät och skyddad mot vattenstrålar från alla håll, vilket gör den lämplig för utomhus- och inomhusbruk. Låt oss nu diskutera fördelarna med IP65-klassad belysning från Malmbergs.

De vanligaste IP-klassificeringarna är:

 1. IP20 - Skydd mot fasta föremål större än 12,5 mm i storlek, men inget skydd mot vätskor.
 2. IP44 - Skydd mot fasta föremål som är större än 1 mm och skydd mot vattenstänk.
 3. IP65 - Skydd mot damm och vattenstrålar från alla håll.
 4. IP67 - Skydd mot damm och nedsänkning i vatten upp till 1 meters djup i 30 minuter.
 5. IP68 - Skydd mot damm och kontinuerlig nedsänkning i vatten över 1 meters djup.

Observera att det finns flera andra IP-klassificeringar tillgängliga, men ovanstående klassificeringar är några av de vanligaste. Den första siffran i en IP-klassificering anger skyddsnivån mot fasta ämnen, medan den andra siffran anger skyddsnivån mot vätskor.

Utomhusbruk

En av de betydande fördelarna med IP65-klassad belysning från Malmbergs är dess lämplighet för utomhusbruk. Utomhusbelysningsarmaturer måste tåla olika väderförhållanden, såsom regn, snö och vind, och IP65-klassificeringen säkerställer att armaturerna är tillräckligt skyddade mot vatten och damm. Malmbergs erbjuder ett brett utbud av IP65-klassade utomhusbelysningsarmaturer, såsom strålkastare, väggmonterade armaturer och pollare. Dessa armaturer finns i olika former, storlekar och färger för att passa olika utomhusutrymmens estetik. Dessutom är Malmbergs utomhusbelysningsarmaturer energieffektiva, hållbara och lätta att installera, vilket gör dem till ett utmärkt val för både bostäder och kommersiella utomhusbelysningsapplikationer.

Användning inomhus

Eftersom utomhusbelysningsarmaturer måste tåla hårda väderförhållanden, fungerar de även bra mot fukt, damm och andra föroreningar som kan skada armaturerna. Normalt räcker IP44 om belysningen ska monteras inomhus. Däremot om man har en IP65 armatur och vill montera den inomhus är det inga problem, den kommer hålla länge eftersom den är i första hand gjord för utomhusbruk.

Malmbergs erbjuder IP65-klassade belysningsarmaturer för inomhusbruk, t. ex downlights, armaturer och spotlights. Ideal för fuktiga platser som badrum, kök och källare. De är också lämpliga för industriella miljöer, såsom fabriker och lager, där armaturerna kan utsättas för damm och fukt. Förutom skydd mot fukt och damm är Malmbergs inomhusbelysningsarmaturer energieffektiva, erbjuder utmärkt färgåtergivning och finns i olika färgtemperaturer och storlekar för att passa olika inomhusutrymmens behov.

Exempel på IP65-belysning

(Väggarmatur Ume Mörkgrå IP65 Malmbergs)

Slutsats

Det avgörande att välja rätt belysningsarmaturer för alla utrymmen. Malmbergs erbjuder ett omfattande utbud av IP65-klassade belysningslösningar. Malmbergs armaturer är energieffektiva, hållbara, lätta att installera och erbjuder skydd mot vatten, damm och fukt.

Se även

 • Taggar

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.