ISAK

Hur väljer jag rätt dörrhandtag till min fastighet?

​Att välja rätt dörrhandtag för din fastighet kan ha en betydande inverkan på det övergripande utseendet och känslan av ditt hem eller din byggnad. Med så många alternativ tillgängliga på marknaden kan det vara svårt att bestämma vilken som passar bäst för dina behov. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de faktorer du behöver tänka på när du väljer dörrhandtag och lyfta fram varumärket Habo, som erbjuder ett brett utbud av högkvalitat

dörrhandtag från habo

(Denver i borstad krom, Brighton i polerad mässing och Lexington i mattsvart)

Det finns många frågor man kan ställa sig inför ett dörrhandtagsbyte

Handtaget bör komplettera dörrens, rummets och fastighetens övergripande estetik. Normalt monterar man liknande dörrtrycken i krom, mässing eller svart i hela fastigheten för att skapa en helhet. När du ska välja dörrhandtag till din fastighet krävs noggrant övervägande av faktorer som funktionalitet, stil, material, ytbehandling och pris.

 • Inomhus eller utomhusbruk?
 • Utförande och material?
 • Vilka är de bästa dörrhandtagen för mitt hem?
 • Hur väljer jag rätt dörrhandtag för mina behov?
 • Vilka olika material används i dörrhandtag?
 • Är dörrhandtag i mässing ett bra val för min fastighet?
 • Vilka är fördelarna med ståldörrhandtag?
 • Vilka är fördelarna med zinkdörrhandtag?
 • Vilka ytbehandlingar finns tillgängliga för dörrhandtag?
 • Hur mäter jag för ett nytt dörrhandtag?
 • Ingår dörrhandtag med lås?
 • Vad är den genomsnittliga kostnaden för ett nytt dörrhandtag?
 • Finns det några dörrhandtag som är lätta att installera?
 • Hur kan jag vara säker på att jag väljer ett hållbart dörrhandtag?
 • Finns det några dörrhandtag som är lämpliga för utomhusbruk?
 • Vilka är fördelarna med att uppgradera mina dörrhandtag?
 • Hur kan jag hitta dörrhandtag som matchar stilen på min fastighet?

Hur vet jag att dörrhandtaget kommer att passa min dörr?

När du uppgraderar dina dörrhandtag finns det mycket att ta hänsyn till. För det första bör du tänka på om dörrhandtaget ska användas på en inner- eller ytterdörr. Om handtaget är för en ytterdörr bör det vara tillverkat av ett robust material som tål väder och vind och ger tillräcklig säkerhet.

Därefter bör du tänka på vilket utförande du vill ha. Vilken känsla ska din fastighet ge? Lyxigt med gulddetaljer, eller stilrent med borstad krom? Utöver detta behöver du även se till att dörrhandtagen passar till dina befintliga dörrar. För effektivast hjälp, kontakta Habos kundtjänst. Dörrbredden är en annan viktig faktor, eftersom du måste se till att handtaget har rätt storlek för din dörr. Om dörren är tjockare än standardstorlek kan du behöva komplettera med specialdelar.

Funktionalitet

Den första faktorn att tänka på när du väljer dörrhandtag är deras funktionalitet. Behöver du en spärr för avskildhet eller bara ett handtag för att dra upp dörren? Behöver du ett nyckellås för säkerhet? Att veta vad du behöver från ditt dörrhandtag hjälper till att begränsa dina alternativ. Är du osäker så finns Habos kundtjänst, de är specialister på dörrhandtag.

Stil

Både stål- och mässingsdörrhandtag finns i en rad olika stilar och utföranden, men mässing gynnas ofta för sin varma, gyllene nyans och eleganta utseende. Den kan poleras till en hög glans eller lämnas med en naturlig patina för en mer rustik look. Stål, å andra sidan, har ett elegant och modernt utseende som kan komplettera moderna interiörer. Den kan ytbehandlas i en mängd olika färger och texturer för att passa olika designstilar.

Tänk på stilen på din fastighet och välj ett dörrhandtag som kompletterar den. Om du har ett modernt hem kan ett snyggt, minimalistiskt dörrhandtag vara ett bra val. Om du har en mer traditionell egenskap kan ett klassiskt dörrhandtag i mässing vara ett bättre alternativ. Vi har massor av traditionella och moderna dörrhandtag, i vårt sortiment kommer du garanterat hitta något som faller dig i smaken.

dörrhandtag från habo

Material

Materialet i ditt dörrhandtag kan ha stor inverkan på dess hållbarhet och övergripande utseende. Habo erbjuder dörrhandtag gjorda av material som stål, zink och mässing, alla med sina unika fördelar. Stål är starkt och hållbart, vilket gör det till ett populärt val för områden med hög trafik. Zink är resistent mot korrosion, vilket gör det idealiskt för användning i fuktiga eller kustnära miljöer. Mässing är ett klassiskt material som ger en varm, traditionell look och är lätt att underhålla.

En av de främsta fördelarna med ståldörrhandtag är deras hållbarhet och styrka. Stål är ett segt och motståndskraftigt material som tål hård användning och motstår repor, bucklor och andra former av skador. Detta gör den till ett idealiskt val för kommersiella miljöer och miljöer med hög trafik där säkerhet och hållbarhet är högsta prioritet.

Mässing, å andra sidan, är ett mjukare material som är mer känsligt för slitage. Det kan utveckla en naturlig patina med tiden, vilket vissa människor tycker är tilltalande, men det kan också mattas och fräta om det inte underhålls på rätt sätt. Dörrhandtag i mässing lämpar sig bäst för bostadsmiljöer eller lågtrafikerade områden där estetik är högsta prioritet.

Pris

Tänk slutligen på din budget när du väljer dörrhandtag. Habo erbjuder ett utbud av dörrhandtag i olika prisklasser, vilket gör det enkelt att hitta ett handtag som passar din budget och dina behov. Vårt billigaste dörrhandtag kostar i skrivande stund 115 kronor.

Se alla våra dörrhandtag från Habo

Dörrhandtag Habo (öppnar ny sida)

Innerdörrhandtag Habo (öppnar ny sida)

Ytterdörrhandtag Habo (öppnar ny sida)


 • Taggar

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.