ISAK

De bästa gräsfrösorterna från Skånefrö: Österlen Villa, Siesta, Villa Lyx & Shadow

Vill du skapa en frodig och grön gräsmatta som kommer att göra dina grannar avundsjuka? Med rätt gräsfrö är det en enkel uppgift. Varje frö har sina unika egenskaper och fördelar, inklusive att det är torktolerant, lite underhållsfritt, lyxigt utseende och skuggtolerant. Vilket gräsfrö passar dig?

gräsfrö gräsmatta skånefrö banner nyhet bästa gräsfröet

Men med så många sorter tillgängliga kan det vara överväldigande att avgöra vilken som är bäst för din gräsmatta.

I det här inlägget guidar vi dig genom processen för att välja det perfekta gräsfröet för din gräsmatta, oavsett om du börjar om från början eller överså en befintlig gräsmatta. Med våra rekommendationer är du på väg till en vacker och hälsosam gräsmatta på nolltid. Gör dig redo att förvandla din gräsmatta till en fantastisk oas som du kommer att vara stolt över att visa upp för familj och vänner!

En välskött gräsmatta förhöjer din fastighets övergripande utseende och skapar ett bekvämt utrymme för utomhusaktiviteter. Ett av de viktigaste stegen för att skapa en bättre gräsmatta är att välja rätt gräsfrö. Skånefrö tillhandahåller gräsfrö till gräsmattor. I detta inlägg kommer vi att diskutera fyra av de olika gräsfrösorter som de erbjuder. Dessa fyra gräsfrösorter är Österlen Villa, Siesta, Villa Lyx och Shadow.

Att välja rätt gräsfrö för din gräsmatta kan vara en svår uppgift, men det är en viktig del för att säkerställa en hälsosam och vacker gräsmatta. Här är några tips som hjälper dig att välja det bästa gräsfröet för din gräsmatta:

  • Hur mycket sol får ytan där du vill ha din gräsmatta? Olika grässorter växer bäst med olika mängd sol. Välj gräsfrö som matchar mängden ljus din gräsmatta får.
  • Välj rätt fröblandning: Fröblandningar kan ha en mängd olika gräsarter och sorter, var och en med unika egenskaper. Tänk på utseendet och känslan du vill ha för din gräsmatta, såväl som faktorer som torktolerans, sjukdomsresistens och tillväxthastighet.
  • Hur används din gräsmatta? Har du barn eller husdjur som kommer att leka på din gräsmatta? I så fall kanske du vill överväga gräsfrö som är mer hållbara och tål tung gångtrafik.
  • Läs etiketterna: Läs etiketterna på fröpåsarna noggrant för att säkerställa att du får rätt typ av frö för din gräsmatta. Genom att följa dessa tips kan du se till att du väljer det bästa gräsfröet för din gräsmatta och njuta av en hälsosam, vacker gräsmatta i många år framöver.

Produktexempel

Här kommer lite produktexempel från vårt sortiment. De flesta trädgårdar passar bra med någon av följande.


Gräsfrö Siesta

gräs siesta skånefrö gräsmata gräsfrö

Gräsfröblandning för dig som vill ha en vacker gräsmatta med låga näringskrav och låg höjdtillväxt (växer långsamt). Blandningen klarar torra och skuggiga lägen. Robotgräsklippare fungerar utmärkt på denna gräsmatta. Denna gräsfröblandning består av rödsvingel, som är ett gräs under varma årstider som trivs i varma temperaturer. Det är ett gräs med lågt underhåll som kräver mindre vatten, vilket gör det idealiskt för områden med vattenbegränsningar. Siesta-gräsfrö har utmärkt torktolerans och tål tung gångtrafik, vilket gör det perfekt för hushåll med aktiva barn och husdjur.

Innehåller arterna rödsvingel (Festuca rubra) är en ört tillhörande familjen gräs. Rödsvingel är en av de viktigare gräsarterna för anläggning av gräsmattor. För gräsmattor används särskilt förädlade sorter framtagna för att bland annat ge lägre årstillväxt. Fårsvingel (Festuca ovina) är en växtart i familjen gräs, används också som foggräs i stensättningar eftersom den föredrar magra förhållande.


Gräsfrö Villa Lyx

gräs villa lyx skånefrö gräsmata gräsfrö

För dig som vill ha en exklusiv, vackert grön och tät gräsmatta. Villa Lyx är en gräsfröblandning som ger dig detta samt en gräsyta som kräver färre klippningar och har mycket bra vinterhärdighet. Robotgräsklippare fungerar utmärkt på denna gräsmatta.

Villa Lyx gräsfrö är en blandning av ängsgröe och rödsvingel. Denna blandning ger en gräsmatta med en attraktiv mörkgrön färg, vilket gör den till det perfekta valet för husägare som vill ha en visuellt tilltalande gräsmatta. Ängsgröe ger skuggtolerans, medan komponenterna från rödsvingel ser till att din gräsmatta är spänstig och tål tung trafik.

Innehåller arterna ängsgröe (Poa pratensis) är ett blåskimrande, mycket vanligt gräs. Kräver dock god tillgång till näring och vatten. Rödsvingel (Festuca rubra) är en ört tillhörande familjen gräs. Rödsvingel är en av de viktigare gräsarterna för anläggning av gräsmattor. För gräsmattor används särskilt förädlade sorter framtagna för att bland annat ge lägre årstillväxt.


Gräsfrö Shadow

gräs shadow skånefrö gräsmata gräsfrö

Om du har en gräsmatta med mycket skugga är Shadow gräsfrö det perfekta valet. Denna gräsfröblandning består av fårsvingel och kärrgröe, som är kända för sin utmärkta skuggtolerans. Den kan också växa i dåliga jordförhållanden, vilket gör den till ett idealiskt val för områden där jorden inte är av hög kvalitet. Med Shadow får man en vinterhärdig gräsmatta som också är torktålig och har låga näringskrav. Passar även till parkanläggningar där det ofta är skuggigt.

Innehåller arterna fårsvingel (Festuca ovina) som är en växtart i familjen gräs, används också som foggräs i stensättningar eftersom den föredrar magra förhållanden. Kärrgröe (Poa trivialis) är en ört i familjen gräs. Är ett ganska vekt flerårigt gräs med plattade och sträva nedre bladslidor och en pyramidvippa.


Gräsfrö Österlen Villa

gräs österlen villa skånefrö gräsmata gräsfrö

Österlen Villa gräsfrö är en unik blandning av engelskt rajgräs, ängsgröe och rödsvingel. Denna gräsfröblandning är idealisk för husägare som föredrar en frodig, grön gräsmatta. Den fina svängelkomponenten ger skuggatolerans, medan det fleråriga rajgräset ger utmärkt slitstyrka. Rödsvingel ser till att din gräsmatta har ett attraktivt utseende och att den kan klippas på låg höjd.

Innehåller arterna engelskt rajgräs (Lolium perenne L.) som är en flerårig ört i familjen gräs. Rajgräs växer som en tuva nertill, som inte ger blommor. Ur tuvan växer blommande strån som blir 35-60 cm höga. Ängsgröe (Poa pratensis) som är ett blåskimrande, mycket vanligt gräs. Kräver dock god tillgång till näring och vatten. Rödsvingel (Festuca rubra) som är en ört tillhörande familjen gräs. Rödsvingel är en av de viktigare gräsarterna för anläggning av gräsmattor. För gräsmattor används särskilda förädlade sorter framtagna för bland annat få lägre årstillväxt.

Hur sent kan man så gräsfrö?

Den bästa tiden att plantera gräsfrön varierar. I allmänhet är den bästa tiden för att plantera gräsfrön är under våren och under hösten(från mitten av maj fram till mitten av september) när temperaturen är mild och nederbörden är konsekvent. 

I kallare klimat är tidig höst den perfekta tiden att plantera gräsfrön eftersom jorden fortfarande är tillräckligt varm för att främja groning, och höstregnet ger den nödvändiga fukten för att plantorna ska växa sig starka och friska innan vintern sätter in. I varmare klimat är sen höst till tidig vår den bästa tiden att plantera gräsfrön, eftersom svalare temperaturer och ökad nederbörd ger optimala odlingsförhållanden.

Med detta sagt kan gräsfrön planteras senare under växtsäsongen vid behov, men det finns vissa risker med. Plantering för sent på säsongen kan göra att plantorna blir sårbara för torka, värmestress och sjukdomar, vilket kan hämma deras tillväxt och minska deras chanser att överleva. Om du måste plantera gräsfrön sent på säsongen, se till att välja en sort som är lämplig för din region och klimat och ge extra omsorg för att se till att plantorna får tillräckligt med vatten och näring för att frodas. Du kan också behöva skydda plantorna från frost, vilket kan skada eller döda unga plantor.

Om man verkligen vill garantera att man sår i rätt tid så kan man kontakta en lokal trädgårdsexpert, de vet den bästa tiden att plantera gräsfrön i ditt område.

Sammanfattningsvis

Varje frö har sina unika egenskaper och fördelar, inklusive att det är torktolerant, lite underhållsfritt, lyxigt utseende och skuggtolerant. Vilket gräsfrö passar dig? Tveka inte, hör av dig till vår kundtjänst om du har några funderingar. Inlägget uppdateras regelbundet med ny information. Velltra hoppas på att denna informationen hjälper dig i din jakt på den grönaste gräsmattan i området.

Se även

  • Taggar

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.