Belysningsguide 2019

28 januari, 2019

Att anlita en ljuskonsult kan vara bekvämt och till stor hjälp men att ljussätta sitt hem själv är inte omöjligt. Vi har skapat en komplett belysningsguide med några enkla tips och trix som tar dig en bra bit på vägen.

 

Lampor som inredningsdetalj

Under inredningsprocessen i ett hem är det lätt att glömma bort att  lampor kan användas som inredning. Det finns massor med snygga och originella lampor som kan lyfta ditt hem. Det är mycket snyggt att mixa olika sorters lampor och varför inte hänga dem i olika höjder för att skapa dynamik. Välj olika storlekar på lamporna och skapa en  lekfull stämning. Det viktigaste är att välja lampor efter ditt smak och tycke. Kika gärna i inredningstidningar och bloggar för inspiration.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olika ljuspunkter

Börja med att placera det så kallade funktionsljuset. Alltså lampan vid soffan eller över köksbordet. Arbeta sedan vidare ut i rummet steg för steg. Att ha flera olika ljuspunkter skapar en mysig och trivsam stämning i rummet.Ungefär 5-10 ljuspunkter rekommenderas till exempel för ett vardagsrum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Släpp in ljuset

Blanda dagsljus med artificiellt ljus för den perfekta belysningen. Ljusa gardiner är att rekommendera då de släpper in mycket ljus som tillsammans med olika lampor skapar en bra blandning. Under vinterhalvåret får vi förlita oss mer på det artificiella ljuset vilket kan bli mycket mysigt med rätt lampor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Placera ljus på det du vill belysa

Placering är A och O. Sätt upp lampor på det du vill belysa. En lampa vid sängen för att smidigt kunna krypa ner i sängen och läsa eller belysning ovanför tavlor som man vill visa upp. Placera ljuskällor på de ställen du tycker är viktiga.